
NAMN: | Katja Palmdal |
ÅLDER: | 59 |
FRITIDSINTRESSEN: | Att vara i skogen, bada i havet och paddla kajak |
MOTTO: | Enkelt, lättlagat och bra råvaror |
FRAMTIDSPLANER: | Att ha roligt! |
BÄSTA KÖKS-HACK: | Skölj sallad och grönsaker noga i kallt vatten och lägg i en plastpåse. Se till att få in mycket luft i påsen, som en ballong. Förvara ballongen i kylen. Detta håller både sallad och alla sorters grönsaker krispiga längre. |


Katja är matkreatör, matstylist och kokboksförfattare, men kanske mest känd för allmänheten från TV4 Kockarnas Kamp. Katja är ambassadör för Smaka på Västsverige. Med boken ”Nordens Bästa Mat” vann hon Best in the World 2013 - Scandinavian cousin Gourmand Awards
Katja har arbetat med Fine Dining sedan -84. Redan tidigt jobbade hon mycket med grönsaker. Hon startade sin första egna restaurang, Gaffelkonst, 1995. Sedan följde Katjas Kök i Billdal utanför Göteborg. Ett helhets-koncept med hälsosam mat i fokus som var både bageri, café och restaurang.
När barnen var små tänkte Katja att hon var klar med restaurangbranschen och arbetade några år som receptör och matstylist. Hon hade i princip VIP-kort på Malmö Aviation eftersom alla reklambyråer låg i Stockholm på den tiden
Men Katja ville tillbaks till restaurangvärlden och det blev med besked. Både Katja och maken Patrick gillar att starta upp saker och Lilla Spinneriet i Lindome kom till, en restaurangsuccé som bara växte och växte. Samtidigt startades Any Day i Göteborgs Botaniska Trädgård, öppet varje dag. Samtidigt blev Malmö Aviation till Bra Flyg och ville ha ekologiska fukostar till sina 13 flygplatser. Katja och maken Patrick gjorde 800 ekologiska fukostar varja dag!




KATJAS FAVORITER


